Rajko Strojan pravi, da so elektriko že dobili nazaj. Foto: MMC RTV SLO
Rajko Strojan pravi, da so elektriko že dobili nazaj. Foto: MMC RTV SLO

"Res je, položnica je plačana in elektriko so nam ob 17.30 spet priklopili. Kdo pa je plačal, pa bomo razkrili v ponedeljek," je za MMC potrdil Rajko Strojan. Izvedeli smo tudi, da je odvetniška pisarna Čeferin družini Strojan pred časom poslala dopis, v katerem so jih obvestili, da imajo 15 dni časa, da uredijo priklop na lasten števec za vodo in elektriko.

Na vprašanje, zakaj so torej izvedli preklop na samostojni vodni števec, ne pa tudi na števec za elektriko, je Strojan pojasnil, da so bili na vodni števec že priključeni. Zato so tudi dobivali položnice, ki so jih poravnavali, o potrebnem priklopu na števec za elektriko pa da niso bili obveščeni.

Kakor je že povedal medijem, jih tudi ministrstvo za okolje ni obvestilo o prenehanju plačevanja elektrike, prav tako pa niso dobivali nobenih položnic, sicer bi jih poravnali. Tudi Darja Dolenc z ministrstva za okolje je potrdila, da so položnice Strojanovih res dobivali na ministrstvo, a jih niso poslali naprej.

Strojanovi: Za neplačila nismo vedeli
Spomnimo, družina Strojan je imela z državo dogovor, da dokler ne postanejo solastniki hiše na Rojah, bo zanje elektriko plačevala država. A na ministrstvu za okolje so dejali, da elektrike zasebnim porabnikom ne bodo plačevali.

Svojo odločitev so utemeljili s tem, da je iz zgodovinskega zapisa iz zemljiške knjige razvidno, da je bila na navedeno nepremičnino vknjižena lastninska pravica na Strojanove. Lastništvo je bilo namreč že avgusta 2011 preneseno na 13 članov družine Strojan. Zaradi kupa neplačanih položnic so Strojanovim nato elektriko odklopili. Ti zdaj trdijo, da o potezi ministrstva za okolje niso bili obveščeni, sicer bi plačali.