Franco Juri bo po novem vodil PS Zares. Foto: MMC RTV SLO
Franco Juri bo po novem vodil PS Zares. Foto: MMC RTV SLO

Poslanka in poslanci stranke Zares so na izredni seji soglasno izvolili novega vodjo poslanske skupine Zares. To nalogo bo od zdaj opravljal poslanec Franco Juri, so sporočili iz stranke.
Kot je znano, je 1. decembra z mesta vodje poslanske skupine Zaresa odstopila Cveta Zalokar Oražem. Kot je pojasnila ob svojem odstopu, je to storila, ker se ni strinjala s stališči svojih kolegov glede nekaterih tem.
Najbolj evidentne razlike med stališči poslancev so bile po njenih besedah glede gradnje šestega bloka Termoelektrarne Šoštanj. Poslanka je namreč od vrha stranke zahtevala pojasnila za kadrovske menjave, ki so bile po njenem mnenju neargumentirane. Toda v zagovorništvu projekta je v poslanski skupini ostala osamljena, nekateri poslanski kolegi so zato od nje zahtevali odgovore.
Prvak Zaresa Gregor Golobič je Zalokar Oražmovi očital tudi nezadovoljstvo poslancev z vodenjem poslanske skupine, kar pa je Zalokar Oražmovo presenetilo. Zaradi številnih očitkov je pretekli teden ponovila, da je njen odstop nepreklicen.
Nekaj razlik pa je tudi v pogledih na spopadanje s krizo, v kateri se je stranka znašla, in tudi glede načina, kako znova doseči večje zaupanje pri državljanih. Zalokar Oražmova je naloge vodje poslanske skupine opravljala do Jurijeve izvolitve.