Delovna telesa DZ-ja bodo predlog proračuna obravnavala do konca tedna. Foto: RTV SLO
Delovna telesa DZ-ja bodo predlog proračuna obravnavala do konca tedna. Foto: RTV SLO
Davorin Terčon
Komisija pod Terčonovim vodstvom ni imela pripomb na predloga proračunov. Foto: RTV SLO

Člani odbora med razpravo niso imeli pripomb, seveda če odštejemo vsebinsko neproblematične pripombe. Sprejeli so dva sklepa, in sicer o plačilu škod po divjadi ter možnostih obsežnejšega črpanja sredstev Interreg.

Parlamentarna komisija za nadzor dela varnostnih in obveščevalnih služb je na seji, zaprti za javnost, podprla proračune obveščevalno-varnostnih služb. Večjih pripomb na predloga proračunov člani komisije niso imeli.

Komisija je obravnavala tudi poročilo o notranjem nadzoru v zadevi Seme na Policijski upravi Celje. Predsednik komisije Davorin Terčon je po seji dejal, da s poročilom niso zadovoljni, kakor tudi ne s sodelovanjem ministrstva za notranje zadeve in policije pri razrešitve celotne zadeve. Na seji so člani komisije opravili tudi razgovor z nekdanjim namestnikom direktorja kriminalistične policije Marjanom Erhatičem, ki je v disciplinskem postopku.

Premalo sredstev za ptičjo gripo?

O predlogih proračunov za leti 2006 in 2007 je razpravljal tudi odbor za zdravstvo. V LDS-u opozarjajo, da je v proračunu za leto 2006 premalo denarja namenjenega za zdravljenje ptičje gripe, kar je minister za zdravje Andrej Bručan zavrnil in poudaril, da je Slovenija na morebitno pandemijo ptičje gripe pripravljena, dodatna sredstva za nakup cepiva pa bo ministrstvo zagotovilo prek blagovnih rezerv.

Zelena luč odbora za šolstvo
Parlamentarni odbor za visoko šolstvo kljub pomislekom predstavnikov vseh treh univerz in predlaganim dopolnilom opozicijskih članov odbora predlogov proračuna ni popravil s svojimi dopolnili. Odboru za finance je le predlagal, naj v proračunu zagotovi dodatna sredstva za investicije v študentske domove.