Pahor je prepičan, da stavka zdravnikov ne bo potrebna. Foto: MMC RTV SLO
Pahor je prepičan, da stavka zdravnikov ne bo potrebna. Foto: MMC RTV SLO

O dogovoru na včerajšnjem vrhu koalicije sicer po seji vlade Pahor ni želel podrobneje govoriti. Na vprašanje, zakaj je vlada z današnje obravnave umaknila predlog zakona o podeljevanju državnih rent za izjemne dosežke, je pojasnil, da kriteriji za podelitev še niso povsem izdelani, zato bodo razpravo na to temo še podaljšali.

Vlada o naložbah vsak teden
Novinarje je tudi obvestil, da se bo vlada zdaj enkrat na teden ob koncu vsake seje posvetila tudi upravljanju kapitalskih naložb države. Minister za finance bo tako skupaj z ministrom za razvoj na koncu vsake seje poročal o stanju in predlogih rešitev, je dejal Pahor.

Na vprašanje, kako komentira zahtevo Agencije za upravljanje kapitalskih naložb po zunanji reviziji spornih posojil NLB-ja, je premier odgovoril, da ima agencija za to vse pristojnosti in da so jo ustanovili prav s tem namenom. Dodal je še, da se ne namerava sestati s prvim možem Pivovarne Laško Dušanom Zorkom, saj je po ponovnem premisleku ugotovil, da s tem ne bo pripomogel k razrešitvi stanja, kvečjemu povečal špekulacije.

Z Mehdornom bo še govoril
Dotaknil se je tudi spornega, skoraj pol milijona evrov visokega računa, ki naj bi ga vlada morala plačati Hartmutu Mehdornu za svetovanje in dejal, da bo Mehdorn v prihodnjih tednih obiskal Slovenijo in takrat bosta razčistila tudi to vprašanje.