Foto:
Foto:
Pirc Musarjeva zavrača očitke

S tem se je informacijska pooblaščenka odzvala na včerajšnje navedbe MZZ-ja, ki ji očita, da mu je z odločbo odvzela edino možnost, da najde krivca, ki je medijem predal t. i. washingtonsko depešo.

Nataša Pirc Musar MZZ-ju očita poskus zavajanja javnosti, ki pa "že nekaj časa dobro ve, kaj je pooblaščenec v odločbo napisal", saj je odločba dostopna tudi na spletni strani urada. Zato navedbe Bojana Brezigarja, ki jih je razumeti, kot da je urad prepovedal skoraj vsakršno ugotavljanje dejstev, zavrača.

Prepoved se nanaša le na podatke telefonskega prometa
Poudarila je, da se odločba nanaša le na prepoved obdelave telefonskih prometnih podatkov vseh uslužbencev na ministrstvu in nič drugega, zato Brezigarjeve navedbe, ki se nanašajo na fotokopije, vpoglede v računalnike in tehnično (ne)izvedljivosti preiskav, ne držijo.

Brezigar: Pirc Musarjeva mi podtika izjave
Na besede Pirc Musarjeve pa se je znova odzval tudi Bojan Brezigar, ki je dejal, da mu informacijska poblaščenka skuša podtakniti izjave, ki jih nikoli ni izrekel. "Res se ne spominjam, da bi govoril o fotokopijah. Omenjal sem samo računalnike, prek katerih je bila natisnjena depeša. Zaenkrat pa kljub letom še obvladam razliko med računalniki in fotokopirnimi stroji", je dodal.

Pirc Musarjeva zavrača očitke