Pirc Musarjevi se mandat izteče julija. Foto: MMC RTV SLO
Pirc Musarjevi se mandat izteče julija. Foto: MMC RTV SLO

Predsednik republike se je namreč s poslanskimi skupinami posvetoval v zvezi s pridobljenimi kandidaturami za funkcijo informacijskega pooblaščenca, o tem, ali namerava znova kandidirati, pa je prej povprašal tudi sedanjo informacijsko pooblaščenko.

Kot pojasnjuje Pirc Musarjeva, ima predsednik republike sicer diskrecijsko pravico, da se odloči, ali bo dal javni poziv ali pa se bo raje usklajeval o konkretnih imenih. Na vprašanje, ali je edina kandidatka, pa je odvrnila, da tega ne ve, saj je to vprašanje za predsednika.

Zato pa je vodja poslanske skupine SLS Jakob Presečnik povedal, da je "predsednik očitno ocenil, da je Pirc Musarjeva delo opravljala dobro in da je očitno pripravljena delati to naprej in jo bo verjetno tudi predlagal."

S poslanci tudi o novih viceguvernerjih BS-ja
Kot so še sporočili iz predsednikovega urada, je Türk poleg posvetovanja o pooblaščenki s poslanskimi skupinami opravil še posvetovanja v zvezi s pridobljenimi kandidaturami za dve prosti mesti viceguvernerjev Banke Slovenije, saj sedanjima mandat poteče septembra.

E. S.