Škoda je ocenjena na vsaj tri milijone evrov.  Foto: Sara Roš/Bobo
Škoda je ocenjena na vsaj tri milijone evrov. Foto: Sara Roš/Bobo

Kriminalisti in kriminalistični tehniki so že prispeli na območje pogorišča, a so ugotovili, da vstop v objekt ni mogoč, saj obstaja nevarnost zrušitve. Objekt si bodo morali najprej ogledali predstavniki gradbene stroke, je na novinarski konferenci pred pogoriščem povedal policijski inšpektor Jure Griljc. Dodatno je pojasnil, da še nimajo podatkov, ali bo objekt sploh mogoče obnoviti.

Sorodna novica V Portorožu je zgorelo najmanj 10 lokalov, škode je za več kot tri milijone evrov

Predvideva se sicer, da bo ogled pogorišča, ko bodo zanj izpolnjeni pogoji, trajali več dni.

Po besedah poveljnika gasilske operative Gasilske brigade Koper Jana Brodarja so bili gasilci o požaru v nedeljo obveščeni malo po 11. uri, ob prihodu na prizorišče pa je bil objekt že povsem v dimu, vidnost pa nična, zato so si pomagali s tipanjem. Termokamere so razkrile, da temperatura pod streho dosega 800 stopinj Celzija, zaradi česar so se bali, da bi se streha vdrla. To se je med gašenjem tudi zgodilo.

Požar jim je do večera sicer uspelo pogasiti, so pa za zvečer in ponoči postavili gasilsko stražo, med katero so gasili še posamezna žarišča. Pri gasilski straži je pomagalo tudi 35 gasilcev iz Postojne. V ponedeljek so gasilci nadaljevali periodične oglede pogorišča.

Nedeljski požar je po navedbah medijev izbruhnil okoli 11. ure. Foto: Gasilska brigada Koper
Nedeljski požar je po navedbah medijev izbruhnil okoli 11. ure. Foto: Gasilska brigada Koper

Trenutno še ni znan vzrok požara

Kot je povedal Griljc, trenutno še ni znan vzrok požara, je pa Brodar dodal, da je bilo v skladišču, kjer je požar izbruhnil, veliko alkoholnih pijač in plastičnih mas, ki ob gorenju sprožajo gost črn dim, čemur so bili tudi priča ob prihodu na prizorišče.

Policija je danes območje zavarovanja zožila, plaža je tako znova odprta, prav tako so sprostili promet po cesti proti Luciji.

Piranski župan Andrej Korenika je v nedeljo obiskal pogorišče in za medije dejal, da bodo sprva počakali informacijo, koliko časa bodo potekale preiskave, potem pa se bodo z lastnikom poskušali uskladiti, kako bi bilo mogoče v poletni sezoni objekt čim bolje zaščititi in osnovno sanirati.

Kot je poročala TV Slovenija, je škoda ocenjena na najmanj tri milijone evrov. Območje je še vedno zaščiteno in nadzorovano. Kdaj se bo začela kriminalistična preiskava, še ni jasno, načrtujejo jo nekje v prihodnjih tednih, ko bo nevarnost mimo.

Dan po požaru v Portorožu
Požar v Portorožu lahko spet zagori
Portorož po požaru: na plaži vse po starem, obnova naj bi se začela kmalu