Foto:
Foto:
Mirni protest napovedujejo policisti

Kot je povedal sekretar sindikata Franci Frantar, policisti ne morejo več privoljevati v varčevanje pri svojih plačah. Seveda sindikat policistom ne more dajati napotkov, naj, denimo, namesto glob rajši izrekajo opozorila, temveč bodo policisti na ta dan raje razmišljali o svojem položaju, je dodal. Obenem je to po njegovih besedah odločitev vsakega posameznika.

Frantar je zatrdil še, da se plače in status policistov že več let realno znižujejo. Vlado bi radi predvsem opozorili na svoj položaj; glede aktivnosti po protestu pa je pojasnil, da so te odvisne od nadaljnjih ukrepov vlade.

"Zaposlenim se ne sme vzeti že pridobljenih pravic"
Prav tako se po njegovih besedah sindikat ne namerava vmešavati v napovedano reorganizacijo policije. Niso namreč proti reorganizaciji na splošno, temveč le, ko bi se poslabšal delovnopravni položaj zaposlenih oziroma ko bi ti izgubljali že pridobljene pravice.

Kot je znano, so pred dnevi z ministrstva za notranje zadeve potrdili, da bodo v okviru reorganizacije ministrstva z združevanjem podpornih služb na ministrstvu in na generalni policijski upravi ukinjeni nekateri oddelki. Po navedbah ministrstva bodo približno 60 zaposlenih prerazporedili ali jim poiskali delo drugje v državni upravi, v skrajni različici pa so mogoče tudi odpovedi pogodb o delu.

Mirni protest napovedujejo policisti