V SD-ju imajo od novega gospodarskega ministra visoka pričakovanja. Foto: BoBo
V SD-ju imajo od novega gospodarskega ministra visoka pričakovanja. Foto: BoBo

Ministra za gospodarstvo in zdravstvo ne smeta biti le številki za dviganje rok v vladi in morata prebuditi oba zelo pomembna resorja, je prepričan Han. Gospodarski resor je po njegovih besedah "speča Trnuljčica", okoli katere se razrašča plevel. Han zato upa, da bo najverjetnejši novi minister Metod Dragonja ta "plevel čim prej posekal in posadil seme gospodarske rasti".

V SD-ju tako od Dragonje pričakujejo veliko in menijo, da se v gospodarstvu pod njegovim vodenjem obeta neka nova smer, ko "ne bo vse podrejeno finančni konsolidaciji in reševanju bank". Pomembno pa je, da bo Dragonja dovolj politično močan in da ne bo vsa politična moč osredotočena na Čuferju in njegovih idejah, je dodal Han.

Vztrajali bodo pri preoblikovanju zdravstvenega zavarovanja
Kljub začetnim pomislekom o najverjetnejši novi ministrici za zdravje Alenki Trop Skaza so se poslanci SD-ja po Hanovih besedah sešli tudi z njo. Poudaril je, da bodo še naprej vztrajali pri ukinitvi dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja in preoblikovanju osnovnega zdravstvenega zavarovanja. Po njegovih besedah namreč ne bodo privolili v to, da bi nekatere zdravstvene zavarovalnice na ljudeh ustvarjale dobičke. Han upa, da bo Trop Skazi uspelo urediti to področje.

Dotaknil se je tudi nove koalicijske pogodbe, s katero so v stranki delno zadovoljni. Vidijo jo kot nek kompas, ki koaliciji kaže smer, zemljevid pa bodo zakoni, je pristavil Han. Delovanje SDS-a pa je Han opisal z besedami: "Razdiralna politika po mojem mnenju čedalje bolj osamele stranke."