Do Planice vsakih nekaj minut vozijo avtubusi. Foto: Ksenja Tratnik/MMC RTV SLO
Do Planice vsakih nekaj minut vozijo avtubusi. Foto: Ksenja Tratnik/MMC RTV SLO

Prireditelji vsem obiskovalcem svetujejo, da se v Planico ne odpravijo z osebnimi vozili, saj imajo prednost prihoda in odhoda avtobusi.

Vstopna mesta za avtobusni krožni prevoz, ki se bo začel nekaj ur pred tekmami, so v Kranjski Gori, Podkorenu in Ratečah.
Kranjska Gora: redna avtobusna postaja, pred osnovno šolo, pred trgovino Intersport
Podkoren: redna avtobusna postaja ob regionalni cesti
Rateče: krožno križišče za Planico in križišče Ledine, poleg teh pa izjemoma še: Petrol Podkoren, parkirišče Zelenci, Petrol Rateče (v primeru preusmeritve parkiranja na bližnje površine)

Spremljajte prometne razmere
Več informacij o poti v Planico in iz nje preberite tukaj.

Avtobusi na poti z Jesenic v Planico (potniki z vlakom) bodo vse štiri dni prireditve ustavljali tudi v Gozdu - Martuljku (Postaja Zgornje Rute).

Obiskovalcem iz Ljubljane in Nove Gorice so na voljo redni vlaki z okrepljenimi zmogljivostmi.

Parkiranje zunaj označenih parkirišč, še zlasti ob cesti in na travniških površinah, bosta policija in redarstvo dosledno sankcionirala.

Prireditelji vse obiskovalce prosijo, da ob vrnitvi iz Planice v avtobuse vstopajo strpno, umirjeno in pazljivo. Vstopanje bodo usmerjali reditelji in varnostniki, ki bodo s pomočjo varnostnih ograj in nadzorovanih vhodov do avtobusov poskrbeli za čim manjšo gnečo in hitrejši odhod.