Rok Praprotnik meni, da je bil namen anonimke rušiti ugled komisije. Foto: BoBo
Rok Praprotnik meni, da je bil namen anonimke rušiti ugled komisije. Foto: BoBo

Državnozborske volitve nimajo nobenega vpliva na mandat komisije.

Rok Praprotnik

Po besedah namestnika predsednika komisije Roka Praprotnika, avtor anonimne prijave izvira iz komisije. Pojasnil je, da je omenjeni posameznik imel možnost svoje nestrinjanje z izidi razpisa deliti z vodstvom komisije, a tega ni storil.

"Namen je bil torej izključno zlonameren, da bi rušil ugled komisije, ki je bistven za njeno delo. Smo veliki zagovorniki preglednosti v javnem sektorju, ki pa pomeni odgovornost. To pomeni razpreti vrata na široko in za našimi vrati ni deljenja delovnih mest po principu prijateljstev in poznanstev," je dodal.
Selinšek: Institucija ima čisto vest
Druga namestnica predsednika Liljana Selinšek je ob tem ponovila, da so vsi očitki neutemeljeni in da so si zelo prizadevali, da bi izločili vse sporne dejavnike pri izbiri novih sodelavcev.
Kot primer je navedla, da tudi če so kandidirali pripravniki ali drugi sedanji sodelavci za višja mesta, so se trudili, da ne bi bilo v izbirni komisiji koga, ki bi tega kandidata prednostno obravnaval. Poleg tega sta bila v komisiji vedno dva člana vodstva, je dodala.

"Je pa res, da tisti, ki so že delali v instituciji, bolje poznajo področje dela. Na srečo v tej državi, kljub vsej neumni zakonodaji, še ni tako trapastega določila, ki bi prepovedovalo, da bi se na delovno mesto prijavil nekdo, ki je že delal v instituciji. Kot institucija imamo zato čisto vest," je dejala.
Povračilnih ukrepov ne načrtujejo
Na razpisana mesta so se po njenih besedah prijavili tudi nekateri nekdanji pripravniki, ki pa niso bili izbrani, in ni bilo nobenega prednostnega obravnavanja. Praprotnik je poleg tega pojasnil, da sta dve najvišji mesti ostali nezasedeni, ker niso našli kandidatov, ki bi bila dovolj kvalificirana.
Nekih povračilnih ukrepov zoper avtorja ne načrtujejo, bodo pa o njih razpravljali šele, ko se predsednik komisije vrne iz Brazilije, ki bo sprejel tudi dokončno odločitev.

Državnozborske volitve nimajo nobenega vpliva na mandat komisije.

Rok Praprotnik