Zavzela sta se za okrepitev političnih in gospodarskih vezi med državama. V ta namen Slovenija tudi odpira veleposlaništvo v Seulu.

Logar je na srečanju z južnokorejskim gostiteljem poudaril interes Slovenije za nadaljnjo krepitev političnih in gospodarskih vezi z Južno Korejo. Zavzel se je tudi za okrepitev naložbenega sodelovanja med državama. Ob tem se je zavzel za ponovno odprtje pisarne južnokorejske agencije za spodbujanje naložb Kotra v Ljubljani, so sporočili z zunanjega ministrstva.

Zunanja ministra sta potrdila prijateljske odnose med državama, ki bosta naslednje leto praznovali 30. obletnico vzpostavitve diplomatskih odnosov in imata enake poglede na pomembna vprašanja v mednarodni skupnosti. Logar se je južnokorejskemu kolegu zahvalil za uspešno sodelovanje v okviru ITF Ustanove za krepitev človekove varnosti ter drugih skupnih večstranskih pobudah na področju človekovih pravic in vladavine prava.

Logar je Chungu predstavil tudi prednostne naloge slovenskega predsedovanja Svetu EU-ja s poudarkom na strateškem partnerstvu med EU-jem in Južno Korejo, ki je ena od štirih strateških partneric Unije v Aziji. Ministra sta se zavzela tudi za sodelovanje med EU-jem in Južno Korejo na področju boja proti podnebnim spremembam in zelenega okrevanja.

Zunanja ministra sta spregovorila tudi o aktualnih razmerah na Korejskem polotoku, v indo-pacifiški regiji ter o Zahodnem Balkanu, ki bo ena od zunanjepolitičnih prioritet slovenskega predsedovanja Svetu EU-ja, so na MZZ-ju zapisali v sporočilu za javnost.

Logar se je v okviru obiska srečal tudi s predstavniki južnokorejske agencije za promocijo naložb, Evropske gospodarske zbornice, južnokorejskega parlamenta ter gospodarske in industrijske zbornice, vodjo delegacije EU-ja in nekaterimi rezidenčnimi veleposlaniki držav članic EU-ja.

Slovenija bo veleposlaništvo v Seulu odprla v kratkem. V Južno Korejo je bil napoten veleposlanik Janez Premože, ki sicer še ni bil uradno imenovan na položaj, ker se veleposlaništvo šele odpira.