To bo odprto od ponedeljka do srede od 10. do 14. ure in v petek od 9. do 12. ure, predhodno naročanje ni potrebno, so sporočili z Upravne enote Ljubljana.

Po 11. oktobru se bodo morali tuji študenti za oddajo dokumentacije naročiti na termin ali dokumentacijo oddati v zelen nabiralnik neposredno v prostorih Upravne enote Ljubljana, so sporočili.

Podroben opis postopka, obrazce, primere izpolnjenih obrazcev ter druge koristne informacije v zvezi s pridobitvijo dovoljenja za začasno prebivanje so na voljo na spletni strani univerze. Informacije so dostopne tudi v angleškem jeziku.

Univerze in raziskovalni inštituti si namreč prizadevajo za večjo mednarodno vpetost tudi s privabljanjem mednarodnih študentov ter raziskovalcev, ki se srečujejo s številnimi težavami ob prihodu v Slovenijo. Z željo, da bi jim olajšali začetek študija, ljubljanska univerza organizira in nudi različne podporne aktivnosti in storitve.

V dogovoru z upravno enoto bo tako letos tretje leto zapored ob začetku študijskega leta odprto posebno okence za tuje študente za oddajo vlog za pridobitev in podaljšanje dovoljenja za prebivanje. Prav tako bo univerza organizirala pregled dokumentacije.