Boris Popovič ne bo odstopil od načrtov. Foto: MMC RTV SLO
Boris Popovič ne bo odstopil od načrtov. Foto: MMC RTV SLO
Mestna občina Koper
Po sredini akciji delo v Mestni občini Koper teče normalno Foto: RTV SLO

Po sredini preiskavi na sedežu koprske občine preiskovalce čaka preučevanje zaseženega gradiva. Bo preiskava ustavila občino, ki bo kmalu prodajala še 34 nepremičnin? Očitno ne.

Omenjenih 34 parcel, ki naj bi jih Mestna občina Koper poskušala prodati na dražbi 22. junija, je na območjih za poselitev oz. stanovanja v krajevnih skupnostih Škofije, Bertoki, Sv. Anton, Ankaran in v zaledju Kopra. Nekatere od teh parcel je občina prodajala že aprila, a je takrat našla kupce le za 14 od 59 nepremičnin, je za Radio Slovenija poročala Tjaša Škamperle.

Največji sklop zemljišč v prodaji na Debelem rtiču
Največji in najdražji sklop zemljišč, ki jih bo občina prodajala že četrtič, je na območju Debelega rtiča. Izklicna cena teh parcel se je v zadnjem času že krepko znižala. Za skoraj 27.000 kvadratnih metrov proti Miljam bo treba na tokratni dražbi, če bo obveljala izklicna cena, odšteti 3,5 milijona evrov, torej skoraj milijon evrov manj kot na prvi dražbi.

Ker je podjetje Grafist pred časom že kupilo nekaj občinskih parcel v Ankaranu, je Radio Slovenija zanimalo, ali jih zanimajo tudi nepremičnine, ki so v bližini Debelega rtiča ali na njem. Direktor podjetja Ante Guberac eksplicitnega odgovora na to vprašanje ni želel podati in je dejal le, da je mogoče, da se bodo potegovali za te parcele.

Je župan Popovič zlorabil uradni položaj?
Če kupca na junijski dražbi spet ne bo, lahko občina sklene, da skuša parcele prodati po še nižji ceni.

Spomnimo, da kriminalisti po sredini kriminalistični akciji v Kopru, Novi Gorici in Ljubljani ugotavljajo, ali je njihov sum, da so koprski župan Boris Popovič in drugi zaposleni na koprski občini zlorabili uradni položaj pri zamenjavah nepremičnin v letih 2006 in 2007, utemeljen. Preiskovali naj bi torej domnevno sporne prodaje in menjave občinskih parcel.

Delo na koprski občini teče normalno
Na koprski občini so pojasnili, da delo pri njih danes poteka normalno, kriminalistična preiskava pa se bo po napovedih Generalne policijske uprave nadaljevala.