Protestniki so naslednji shod napovedali za september. Foto: BoBo
Protestniki so naslednji shod napovedali za september. Foto: BoBo

Protestniki so tudi tokrat prišli pred RTV Slovenija, kjer jih je nekaj, med njimi predsednik Inštituta 1. oktober Pavel Rupar, vstopilo v avlo radijske hiše.

Pozneje so na Trgu republike med drugim znova izrazili nezadovoljstvo z vlado, ki se po njihovem mnenju neustrezno spopada z zahtevami stavkajočih zdravnikov in zaposlenih na upravnih enotah.

Navzoče so pozvali, naj na referendumu o pravici do pomoči pri prostovoljnem končanju življenja glasujejo proti. "Življenje je nedotakljivo," je dejala zdravnica in nekdanja poslanka SDS-a Majda Zbačnik. "Če bi ustrezno uredili paliativno medicino in oskrbo, zdravstvo, socialo in dolgotrajno oskrbo, potem evtanazije ne potrebujemo," je prepričana.

Med kandidatkami in kandidati na evropskih volitvah pa so vnovič izrekli podporo kandidatki SDS-u Zali Tomašič.

Rupar je zagotovil, da se bodo še naprej borili za pravice upokojencev. Tako zahtevajo popravo krivic zaradi različnih odmernih odstotkov pri izračunu pokojninske osnove in stoodstotni dvig letnega dodatka za upokojence. Zala Tomašič jim je tudi tokrat obljubila, da bo v primeru izvolitve za evropsko poslanko podprla prizadevanja za blaginjo upokojencev.

Protestniki so naslednji shod napovedali za september.