Foto:
Foto:
Po slovenskih daljnovodih bo šlo več elegtrične energije.
Vlada je tudi odgovorila na poslansko vprašanje poslancem SDS-a.

Ministri so se seznanili s predvidenimi vlaganji v proizvodne zmogljivosti slovenskega elektrogospodarstva do leta 2018.

Leta 2006 bo rimsko zdravilišče obnovljeno
Investitorji v Rimske Toplice so tako Unior Zreče in Barsos zdravstvene storitve, skupaj s konzorcijem investitorjev - NLB, NKBM, Mobitel, Kapitalska družba in Zavarovalnica Triglav.

V oživitev zdravilišča bo vloženih skoraj 5,5 milijarde SIT, dela naj bi bila končana do konca leta 2006, zaposlitev v obnovljenem zdravilišču pa bo našlo vsaj 119 redno in 39 honorarno zaposlenih. Podpis pogodbe bo prihodnji torek, investitorji pa bodo razvili predvsem dve dejavnosti: wellness center in storitve medicinske rehabilitacije.

2018 za petino več proizvedene elektrike
Kot je povedal okoljski minister Janez Kopač, naj bi z naložbami v Holding slovenske elektrarne, Termoelektrarno Trbovlje in Termoelektrarno Toplarno Ljubljana povečali proizvodnjo električne energije v Sloveniji za petino.

Obnova starih elektrarn in gradnja novih naj bi se končala leta 2018, gre pa za naložbe v različne energetske vire. Že prihodnji teden bodo postavili temeljni kamen za črpalno hidroelektrarno Avče, čez dve leti naj bi zgradili elektrarno Boštanj - prvo v spodnjesavski verigi, zadnja pa bo elektrarna Mokrice.

Odgovor na poslansko vprašanje
Vlada je odgovorila poslancem SDS-a na poslansko vprašanje o financiranju lokalnih, regionalnih in študentskih programov iz RTV-prispevka. Predlog sprememb zakona o medijih je pripravila takoj po odločitvi ustavnega sodišča, ki je razveljavilo del zakona, in ga vnesla v predlog novele zakona o medijih, ki ga je marca vložila v parlamentarno proceduro. V njem je predviden tudi spremenjen način zagotavljanja sredstev za sofinanciranje priprave programskih vsebin lokalnih, regionalnih in študentskih programov, zagotavlja vlada.

Ustavno sodišče je 5. februarja razveljavilo del zakona o medijih, ki določa, da se za pripravo programskih vsebin lokalnih in regionalnih ter študentskih radijskih in televizijskih programov odvaja tri odstotke sredstev iz prispevka za programe RTV
Slovenija.