Rotner ni nikoli odločal o tem, ali se lahko trije bulmastifi po napadu na Stanislava Megliča lahko vrnejo lastniku. Foto: MMC RTV SLO
Rotner ni nikoli odločal o tem, ali se lahko trije bulmastifi po napadu na Stanislava Megliča lahko vrnejo lastniku. Foto: MMC RTV SLO

Objekti, v katere so se po napadu na Stanislava Megliča leta 2006 vrnili trije bulmastifi, je Rotner označil za varne, nikoli pa ni odločal o tem, ali se bulmastifi lahko vrnejo k lastniku ali ne, saj so pristojni po njegovih besedah v izvedensko komisijo ministrstva za kmetijstvo v zadnji fazi imenovali druge ljudi. "Napisal sem samo, da po pregledu objektov ti popolnoma ustrezajo varni namestitvi psov, če jih vrnejo, in da mimoidoči od teh kužkov niso niti malo ogroženi, ker so bili objekti kakovostno grajeni," je za MMC dejal Rotner.

Zagotovil je še, da so psi bili nameščeni v treh ločenih pesjakih, a to po njegovem mnenju še nič ne pomeni. Po njegovih besedah so se za zidovi dogajale nenavadne stvari. "To je problem," pravi Rotner.

"Bil sem zgrožen"
Ministrstvo za kmetijstvo je na svoji spletni strani pojasnilo, da Rotnerja niso imenovali v svojo izvedensko komisijo zaradi "suma o pristranskosti". Rajko Rotner je za MMC še potrdil, da je stric notranje ministrice Katarine Kresal.

"Kinologi zmeraj delamo v dobro živalim, ker one ne morejo odločati. Treba je temeljito premisliti, kaj počnemo, in zaščititi živali, ker so nebogljene. V tej smeri je to šlo. Kaj se je na koncu zgodilo, pa ste videli. Bil sem zgrožen," je še povedal Rotner.