Začel se je izbor za člane programskega sveta RTV-ja. Foto: RTV SLO
Začel se je izbor za člane programskega sveta RTV-ja. Foto: RTV SLO
Janez Kocijančič
Predsednik sveta RTV-ja Janez Kocijančič je dejal, da je svet deloval v okviru pristojnosti in funkcije opravljal korektno. Foto: RTV SLO

Svet RTV Slovenija ni obravnaval programsko-poslovnega načrta zavoda za leto 2006, saj ga vodstvo ni pripravilo.

Kot je dejal v. d. generalnega direktorja RTV-ja Aleks Štakul, se je to zgodilo, ker niso mogli uskladiti načrta glede na načrtovane prihodke. Svet je ob Štakulovem nasprotovanju sklenil, da bo financiranje v letu 2006 potekalo po dvanajstinah, naložbe pa v skladu z razvojnim načrtom. Vodstvo mora tudi čim prej pripraviti načrt.

Kocijančič ob koncu mandata
Predsednik sveta RTV-ja Janez Kocijančič je ob koncu mandata dejal, da je svet deloval v okviru pristojnosti in funkcije opravljal korektno. Hkrati je izrazil željo, da bi zavod tudi v prihodnje obdržal javni značaj.

RTV Slovenija je v skladu s pogodbo prejela 36,9 milijona evrov, kolikor je iztržila za 1,65-odstotni delež v družbi Eutelsat. Poleg denarja je prejela še 1,72- odstotni delež v novonastali družni Eutelsat Communications, s čimer si je zagotovila možnost prodaje delnic ob uvrstitvi na pariško borzo.

O članih programskega sveta 5. januarja
Kandidacijski postopek za člane sveta RTV-ja je končan. Na javni poziv za članstvo v programskem svetu je prispelo 214 predlogov, ki jih je pregledala delovna skupina in oblikovala predlog kandidatne liste. O listah bo mandatno-volilna komisija odločala 5. januarja.

Drnovšek predlaga dva člana programskega sveta
Predsednik države Janez Drnovšek je za predstavnika verskih skupnosti v programskem svetu RTV-ja imenoval Janeza Grila in Saša Paukoviča. Prvega je imenoval na predlog Slovenske škofovske konference, drugega pa na predlog srbske pravoslavne cerkvene občine v Ljubljani.