Klemen Šešok trdi, da je za podpis pogodbe izvedel iz medijev. Foto: MMC RTV SLO
Klemen Šešok trdi, da je za podpis pogodbe izvedel iz medijev. Foto: MMC RTV SLO

Kot je znano, je bil Šešok decembra lani zaslišan pred preiskovalno komisijo DZ-ja, ki se ukvarja z gradbenimi posli. Iz Taxgroupa so zdaj poslali še notarjevo izjavo, ki zanika pričanje direktorja podjetja Les Marjana Pišljarja. Ta je v četrtek pred omenjeno komisijo dejal, da je bil Šešok navzoč pri podpisu posojilne pogodbe med njim samim in sinom ljubljanskega župana Juretom Jankovićem. Pišljar, ki je Jankoviću lani posodil tri milijone evrov, je obenem zatrdil, da ne ve, ali je bil denar povezan s poznejšim nakupom zemljišč.

Šešok je, nasprotno, decembra pred komisijo zatrdil, da je za posojilo izvedel iz medijev.

Po poročanju medijev naj bi se z domnevno sporno prodajo zemljišča na Smodinovcu okoristila tudi družina ljubljanskega župana. Županov znanec Šešok naj bi namreč s pomočjo županovega sina Jureta Jankovića od Petra Seliškarja kupil kmetijska zemljišča. Po predlogu prostorskega načrta naj bi ta postala zazidljiva, a je bila sprememba pred sprejetjem iz načrta umaknjena.

V zvezi s tem so že zaslišali župana Jankovića, ki je med drugim zanikal, da so člani družine Šešok, ki so sicer tudi v nadzornem odboru podjetja KLM, kjer je Janković 62-odstotni lastnik, dobili notranje informacije v zvezi s spremembo namembnosti zemljišča. Županov sin Jure Janković na vprašanja komisije ni želel odgovarjati, zato je bil zaslišan pred sodiščem.