Bojan Šrot še ni dal jasnega odgovora, ali bo sprejel povabilo Boruta Pahorja. Foto: MMC RTV SLO
Bojan Šrot še ni dal jasnega odgovora, ali bo sprejel povabilo Boruta Pahorja. Foto: MMC RTV SLO
SLS v koalicijo ali opozicijo?

Predsednik stranke Bojan Šrot, ki mu je predsednik SD-ja in najverjetnejši mandatar Borut Pahor sporočil, da mu želi poslati povabilo, je za TV Slovenija dejal, da so stališča različna, na vprašanje, ali se želi pridružiti koaliciji, pa odgovor ne more biti "da" ali "ne", saj je bistveno vprašanje, pod kakšnimi pogoji naj bi šla stranka v koalicijo.

"Moje mnenje je, da so volivci dali jasen signal in ta pelje v opozicijo," je v zvezi s tem dejal Radovan Žerjav. Podobno meni Janez Podobnik, ki zagovarja stališče, da se stranka v opoziciji okrepi.

Člani bodo o ponudbi razpravljali na seji stranke, morda pa bodo govorili tudi o tem, ali bodo na novembrskem kongresu volili novo vodstvo in organe stranke. Kot morebitna kandidata za predsednika se trenutno omenja dozdajšnjega vodjo Šrota in prometnega ministra Žerjava. Sam Šrot je v zvezi s tem dejal, da je ljudi, ki so sposobni in si želijo voditi stranko, še več.

Na obzorju novo vodstvo stranke?
Žerjav je glede tega dejal, da se sam ne bo odločal o tem. Podobnik odgovarja, da je, če bo stranka ocenila njegove izkušnje kot dobre, pripravljen sprejeti katero koli funkcijo.

V SLS-u še pravijo, da mora stranka volivcem v prihodnjih letih jasno pokazati, kaj so njeni cilji in vrednote.

SLS v koalicijo ali opozicijo?