Predsednik SD-ja želi, da bi stranka Sloveniji dala nov zagon. Foto: RTV SLO
Predsednik SD-ja želi, da bi stranka Sloveniji dala nov zagon. Foto: RTV SLO

V programu z naslovom Kul politika so začrtali prihodnje cilje stranke. Glavni cilj je na prihodnjih parlamentarnih volitvah, ki bodo leta 2008, zbrati med 20 in 30 odstotki glasov. Kot je dejal predsednik stranke Borut Pahor, želi SD dati nov zagon Sloveniji s socialnodemokratskim pečatom.

SD je druga največja opozicijska stranka v državnem zboru, v zadnjem času pa je veliko prahu dvignila Pahorjeva odločitev, da bo stranka sodelovala v Partnerstvu za razvoj.

Kul politika za pohod na politični vrh
Program Kul politika je v prvi vrsti namenjen cilju, da SD postane vodilna politična sila v Sloveniji. Kot je zapisano na spletnih straneh stranke, s programom na novo postavljajo njeno politično pozicioniranje, z njim pa želijo tudi širiti zmagovalno mentaliteto. Socialna demokracija ni le politika, temveč tudi način življenja.

V središče vrednot je postavljena svoboda človeka, ki jo med drugim sestavljajo tudi solidarnost, enakost in pravičnost. Slovenija mora postati dežela spoštovanja najvišjih vrednost in visokih etičnih standardov, intelektualno močna z ljudmi, ki verujejo v ta svet in svet, ki prihaja, je še zapisano v programu. Ob tem poudarjajo dejavno državljanstvo, prek katerega lahko posameznik udejanja svoje želje.