Stanovnik je na Zornove izjave povedal, da se do predsednika države tako ne obnaša. Foto: RTV SLO
Stanovnik je na Zornove izjave povedal, da se do predsednika države tako ne obnaša. Foto: RTV SLO
Trenja o proslavi na Primorskem

Zorn je namreč izjavil, da je Drnovškovo častno pokroviteljstvo nad proslavo borčevskih organizacij ob 60. obletnici priključitve Primorske k matični državi protislovno ravnanje in da je to stara partizanska proslava, značilna za totalitarne režime.

Stanovnik, ki je predsednik Zveze združenj borcev za vrednote NOB Slovenije, je dejal, da njihova proslava v Novi Gorici v ničemer ne nasprotuje državni proslavi na Tatrah. O Drnovškovem pokroviteljstvu pa pravi, da je Drnovšek pač predsednik vseh Slovencev, "ljudski predsednik".

V prvi polovici septembra bodo na Primorskem potekale tri proslave, ki imajo po Stanovnikovih besedah različno osnovo za proslavljanje. Organizacija TIGR bo 7. septembra v Sežani praznovala svojo 80-letnico. Primorske občine in različne borčevske organizacije bodo 8. septembra v Novi Gorici proslavile 60-letnico priključitve Primorske k matični domovini, državna proslava 15. septembra pa bo obeležila dan uveljavitve Pariške mirovne pogodbe, ki je velik del Primorske priključil k matični domovini. Stanovnik odobrava vse tri in se bo vseh tudi udeležil.

Trenja o proslavi na Primorskem