Bo vse pripravljeno za košarkarsko tekmo s Španijo 10. avgusta? Foto: MMC RTV SLO
Bo vse pripravljeno za košarkarsko tekmo s Španijo 10. avgusta? Foto: MMC RTV SLO

Na MOL-u so povedali, da se bodo o podaljšanju roka odločili v prihodnjih dneh. Prav tako še ni znana odločitev o morebitnem unovčenju bančne garancije 25 milijonov evrov, ki je zagotavljala končanje del v roku. Župan Zoran Janković unovčenja garancije v torek ni izključil, a je dodal, da je ta možnost namenjena temu, da se izvajalce začasno poplača.

Znano je, da je komisija ministrstva za okolje in prostor, ki je v ponedeljek opravila tehnični pregled dvorane v Stožicah, za rok za dokončanje projekta določila 27. julij, župan Janković pa verjame, da bo projekt do takrat končan. Na strehi objekta skoraj v celoti manjka končna kritina, prav tako naj bi šele v torek začeli nameščati sedeže.

Od kod dodatna sredstva?
80 milijonom evrov, kolikor znaša vrednost gradnje športnih objektov po prvotni pogodbi, bo morala občina prišteti še sredstva za gradnjo dodatnega igrišča in ogrevalne dvorane, za katero se je odločila pozneje. Vrednost teh del še ni znana, je pa občina za pomoč zaprosila tudi državo. A v rebalansu proračuna, ki ga obravnava DZ, sredstva za Stožice niso predvidena.