Foto:
Foto:
Triglav je v večinski lasti države.

Za odstop pa se nista odločila Tomažičeva namestnica Helena Bešter in član Vinko Gobec, preostala predstavnika delničarjev zavarovalnice Goran Bizjak in Anton Majzelj pa se seje nista udeležila.

Tomažič je pojasnil, da je nadzorni svet kljub temu še vedno operativen, zato do zapletov ne bi smelo priti. V medijih so se pojavila pričakovanja, da bodo odstopili vsi nadzorniki.

Sod zahteva izredno skupščino
Slovenska odškodninska družba je pred tem od uprave Zavarovalnice Triglav zahtevala sklic izredne skupščine delničarjev, na kateri bi izvolili nove nadzornike družbe.

Tomažič je izrazil zadovoljstvo nad zahtevo Soda. Kot je dejal, so ves čas poskušali priti v stik z lastniki oziroma ministrstvom, da bi razčistili nastali položaj, ki ni bil dober za podjetje. Izredna skupščina naj bi bila najpozneje 6. aprila.

Nadzorni svet se je sicer sešel zato, da bi preučil stališča ministrstva za finance do lastninskega preoblikovanja Zavarovalnice Triglav in da bi vnovič obravnaval in sprejel poslovni načrt omenjene družbe za to leto.

Nadzorniki so poslovni načrt zavarovalnice na začetku februarja označili za dobrega v normalnih poslovnih razmerah, a ga niso sprejeli, ker takšne razmere za Triglav takrat niso veljale.