Foto:
Foto:
Minister Bajuk pravi, da je država zaradi razlike v cenitvah bila oškodovana za nekaj milijard tolarjev.

Kot je po seji povedal predsednik nadzornega sveta Branko Tomažič, omenjenih cenitev niso obravnavali, ker za to niso pristojni. Prva cenitev iz leta 2001 namreč ni bila stvar zavarovalnice, drugo iz 31. decembra 2003 pa je naročila uprava.

Kot je znano, je razlika med obema cenitvama velika za približno 80 odstotkov in po mnenju finančnega ministrstva prevelika in kot taka škodljiva za proračun. V ta namen so nadzorniki finančnega ministra Andreja Bajuka povabili na sestanek, ki naj bi bil še pred naslednjo sejo nadzornega sveta, 17. februarja.

Načrt ob nepravem času
Nadzorniki so obravnavali tudi poslovni načrt za letos in ga ocenil kot dobrega, vendar pa so ga zaradi omenjenih razmer zavrnili. Tomažič je povedal, da bodo o istem načrtu razpravljali na naslednji seji, po pogovoru z ministrom Bajukom. Kot je poudaril, si želijo ponovno ustvariti normalne razmere.

Povečanje dobička
Uprava je sicer v načrtu za leto 2005 predvidela povečanje obsega zbranih premij za 7,5 odstotka, dobiček pa naj bi bil precej višji kot v letu 2004. Novi prevzemi v letošnjem letu niso predvideni, povečal pa naj bi se obseg prometa na že obstoječih trgih.