Nataša Avšič Bogovič bo nova vodja poslancev Svobode. Foto: Matija Sušnik Foto: MMC RTV SLO/Matija Susnik
Nataša Avšič Bogovič bo nova vodja poslancev Svobode. Foto: Matija Sušnik Foto: MMC RTV SLO/Matija Susnik

Vodja poslanske skupine SD-ja Jani Prednik se je ob robu izredne seje DZ-ja Borutu Sajovicu zahvalil za tvorno sodelovanje v zadnjih dveh letih. "Je zelo umirjen in izkušen politik. Mislim, da so se tudi vsi njegovi poslanci te mirnosti in preudarnosti v preteklih dveh letih naučili," je dejal.

Prepričan je, da bodo dobro sodelovali tudi z novo vodjo poslancev Gibanja Svoboda in skupaj izpeljali še nekaj dobrih zgodb.

Čeprav z Natašo Avšič Bogovič pri koalicijskih usklajevanjih doslej niso sodelovali, meni, da ima "modrost, da bo znala svojo poslansko skupino voditi skozi burne čase". Poslanska skupina SD-ja bo v prihodnjem letu in pol kooperativna, je zatrdil in ocenil, da bodo vodje vseh treh koalicijskih poslanskih skupin našli skupni jezik v usklajevanjih.

Vodja poslanske skupine Levice Matej Tašner Vatovec meni, da bo z novo vodjo poslancev Svobode delo v koaliciji nadalje potekalo nemoteno. "To je osnova dobrih in predvsem korektnih odnosov med kolegi v koaliciji, tako kakšnih resnejših težav ne vidim," je poudaril.