Klemenčiču očitajo, da zlorablja obveščevalne podatke za zasebne interese. Foto: BoBo
Klemenčiču očitajo, da zlorablja obveščevalne podatke za zasebne interese. Foto: BoBo

V sporočilu za javnost je Klemenčič spomnil, da so se v nekaterih medijih pojavili zapisi, da je stanje v Sovi alarmantno, obupno ter da v Sovi vlada kaos, za kar naj bi bil odgovoren on. Zapisi temeljijo na anonimnih pismih, podpisanih z "zaskrbljeni uslužbenci".

"Pisanje anonimnih pisem 'zaskrbljenih uslužbencev' in obveščanje javnosti na podlagi anonimnih 'notranjih' informatorjev je zelo verjetno povezano z nekaterimi drugimi interesi oziroma interesi tistih, ki bi radi imeli vpliv v agenciji, pa ga nimajo ali ga nimajo več," je zapisal v sporočilu.

Po njegovih navedbah vsi uslužbenci agencije vedo, da so vrata direktorjeve pisarne odprta, če se želijo z njim pogovoriti o delu, izboljšavah ali odpravljanju nepravilnosti in pomanjkljivosti. Če to ni dovolj, lahko o tem obvestijo predsednika vlade, ki mu je direktor agencije neposredno odgovoren, ne nazadnje tudi komisijo za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb v državnem zboru. V agenciji ni nikakršnega alarmantnega stanja in kaosa, je dodal.

Hude obtožbe na Klemenčičev račun
V anonimki je med drugim zapisano, da je Klemenčič popolnoma nesposoben voditi Sovo in da že več mesecev obračunava z vsemi strokovnjaki, ki so si ga drznili opozoriti na pomanjkljivosti in domnevne nezakonitosti.

Prepričani so, da je ogrožena nacionalna varnost države, saj da agencija ne izpolnjuje niti osnovnih nalog, po drugi strani pa Klemenčič agencijo "aktivno zlorablja za zbiranje obveščevalnih informacij, ki koristijo njegovim poslovnim interesom kot večinskemu lastniku finančne družbe GBD ter zaščiti njegove žene v sodnih postopkih, v katerih se je znašla zaradi finančnih zlorab pri lastninjenju kranjskega Merkurja".

Vladi pa Klemenčič posreduje prirejene in nepopolne informacije, zato ta ne more sprejemati pravilnih in pravočasnih ukrepov pri zagotavljanju varnosti slovenskih državljanov, so še zapisali anonimneži.