Foto:
Foto:

Svoj predlog bo vlada posredovala državnemu zboru. Na ponovljeni razpis za mesto generalnega državnega tožilca se je poleg Mazija še drugič prijavil tudi vrhovni državni tožilec Hinko Jenull.

Razpis so ponovili, ko sta od kandidature odstopili najprej Elizabeta Györykös, nato pa še Vlasta Nusdorfer, tako da je kot edini kandidat ostal samo Jenull.

Vlada tudi o zunanjepolitičnih temah
Vlada je na današnji seji sprejela strategijo glede protipehotnih min, v kateri se zavezuje, da bo še naprej aktivno sodelovala v boju proti protipehotnim minam.

Poleg tega je vlada sprejela pobudo Sveta Evrope, da bo gostila dva mednarodna dogodka na temo zlorabe otrok, in sicer dvodnevna regionalna posvetovanja o nasilju nad otroki, ki bi prispevala k oblikovanju celovite študije ZN-a o nasilju nad otroki, in enodnevni sestanek o spolni zlorabi otrok. Oba dogodka naj bi organizirali v prvi polovici leta 2005.

Klemenčič novi direktor OVS-ja
Vlada je imenovala Zorana Klemenčiča za generalnega direktorja obveščevalno-varnostne službe ministrstva za obrambo. Na mesto generalnega direktorja uprave za zaščito in reševanje je bil za dobo petih let imenovan Bojan Žmavc, sekretar v uradu vlade za preprečevanje korupcije Drago Kos pa je bil imenovan za vršilca dolžnosti direktorja tega urada, in sicer za čas do prenehanja delovanja urada.

Ministri so tudi sprejeli načrt zaščite in reševanja ob nesreči na morju, s katerim so nadomestili načrt zaščite in reševanja ob nesreči na morju, sprejet avgusta leta 2000.