Foto: BoBo
Foto: BoBo

Vlada je navedla, da sta se tožilca, ki sta tožila vlado na upravnem sodišču, Tanja Frank Eler in Matej Oštir, po lastnih navedbah prijavila na nov razpis, zato očitno tudi sama štejeta, da je postopek, ki je sledil prvemu javnemu razpisu, končan.

"S ciljem hitre in uspešne izvedbe postopka imenovanja dveh evropskih delegiranih tožilcev" je vlada ministrstvu za pravosodje zdaj naložila, da v primeru neuspešnega javnega poziva državnim tožilcem k vložitvi kandidatur za imenovanje dveh evropskih delegiranih tožilcev, ki je bil objavljen 9. julija, objavi nov javni poziv k vložitvi kandidatur za imenovanje dveh evropskih delegiranih tožilcev, v katerem naj prek ustrezne dolžine pozivnega roka zagotovi uspešno izvedbo javnega poziva.

Vlada bo vložila predlog za dopustitev revizije v delu, ki se nanaša na presojo sodišča, da izpodbijani sklep vlade pomeni upravni akt, so še navedli na vladi.

Pričakovanje ponovnega imenovanja

Tožilca Tanja Frank Eler in Matej Oštir sta vložila tožbo zoper sklep vlade, da se razveljavi postopek njunega imenovanja za evropska delegirana tožilca in da se ponovi razpis. Upravno sodišče je njuni tožbi ugodilo.

Tožilca sta po sodbi pričakovala, da se bo vlada zdaj čim prej seznanila s predlogom za njuno imenovanje.