Foto:
Foto:

Slednji je zaradi pravne varnosti državljanov zelo pomemben, saj se z njim podaljšujejo zastaralni roki na tri oziroma šest let. DZ ga bo zato obravnaval po nujnem postopku.

Ministrski zbor je DZ-ju posredoval noveli zakona o referendumu in ljudski iniciativi ter zakona o volitvah v državni zbor. Vlada želi s tem odpraviti neskladja, ki jih je ugotovilo ustavno sodišče.

Tudi o kobilarni Lipica
Vlada se je seznanila tudi s problematiko kobilarne Lipica in zadolžila svet zavoda za pripravo razpisa za generalnega direktorja ter pripravo poslovnega načrta. Kmetijsko ministrstvo mora v sodelovanju s pristojnimi in zainteresiranimi ministrstvi zavodu zagotoviti manjkajoča sredstva v višini 122 milijonov tolarjev.

Vlada je sprejela sklep o dokapitalizaciji Holdinga Slovenske železnice in dala soglasje k njegovi delitvi na tri družbe, seznanila pa se je tudi s potekom projekta Slovenske hiše v Bruslju.

Odstopa dveh sekretarjev
Sprejela je tudi odstopa dveh državnih sekretarjev. Z gospodarskega ministrstva odhaja Mateja Mešl, z notranjega pa Bojan Bugarič, ki bo kariero nadaljeval na Pravni fakulteti.