Vodstvo trdi, da že ves čas trajanja mandata izvaja postopke za vzpostavitev preglednega in racionalnega poslovanja zavoda. Foto: MMC RTV SLO/An.Ma.
Vodstvo trdi, da že ves čas trajanja mandata izvaja postopke za vzpostavitev preglednega in racionalnega poslovanja zavoda. Foto: MMC RTV SLO/An.Ma.


Člani nadzornega sveta RTV SLO so namreč na seji v sredo pregledali končno revizijsko poročilo, ki je preverjalo navedbe v anonimki glede delovanja uredništva dnevnoinformativnega programa, in ugotovili večje sistemske kršitve.
Ugotovili so opuščanje nadzora nad uporabo internih aktov, ki urejajo evidentiranje in priznavanje efektivnih opravljenih ur na delu ter potnih in drugih z delom povezanih stroškov. Vodstvo so zato pozvali k takojšnji odpravi nepravilnosti in k sankcijam.

Revizija le enega uredništva od 18
Vodstvo pojasnjuje, da je uredništvo informativnega programa TV Slovenija eno izmed 18 uredništev RTV SLO, revizija pa je zajela delovanje enega samega uredništva. Poleg tega so kršitve omejene na nekaj posameznikov in ne veljajo za celoten sistem, pri očitanih kršitvah pa gre za manjše vrednosti, ki ne predstavljajo velike materialne škode za javni zavod, so dodali.

Med navedbami, za katere je revizija ugotovila, da držijo, pa niso samo take, ki so bile v škodo javnemu zavodu, ampak tudi take, ki so pričale o pravilnem ravnanju zaposlenih oziroma njihovih nadrejenih, še izsledke revizije pojasnjuje vodstvo.

"Večina nepravilnosti odpravljena"
Poudarili so, da so nepravilnosti, očitane v anonimki, pa tudi druge nepravilnosti v poslovanju, začeli odpravljati že pred samo anonimko oziroma pred revizijo, zato je večina nepravilnosti že odpravljena. Druge pa bodo odpravljene v roku, ki ga je določil nadzorni svet.

Vodstvo zavoda je tudi zatrdilo, da ves čas svojega mandata izvaja postopke za vzpostavitev preglednega in predvsem racionalnega delovanja RTV SLO.