Glede vodenja največje slovenske zdravstvene zavarovalnice se zapleta že več tednov. Foto: MMC RTV SLO
Glede vodenja največje slovenske zdravstvene zavarovalnice se zapleta že več tednov. Foto: MMC RTV SLO

Kandidati morajo k prijavi priložiti življenjepis, reference, dokazila o izpolnjevanju pogojev ter svoje videnje opravljanja funkcije. Poleg tega morajo kandidati imeti univerzitetno izobrazbo ekonomske ali druge smeri ter vsaj štiri leta delovnih izkušenj pri vodenju srednjega ali velikega podjetja s področja finančne industrije, prednostno iz zavarovalništva. Prijave je treba poslati v osmih dneh.

Aver odpoklican
Spomnimo, da se glede vodenja največje slovenske zdravstvene zavarovalnice zapleta že več tednov. Agencija za zavarovalni nadzor je v začetku oktobra napovedala možnost imenovanja izredne uprave, in sicer predvsem zaradi pomanjkljivosti pri delovanju nadzornega sveta zavarovalnice. Ta je nato zaradi krivdnih razlogov odpoklical predsednika uprave Boštjana Averja, do nadaljnjega pa je zadolžitve predsednika uprave prevzel član uprave Davor Hvala.

Aver naj bi v četrtek po poročanju medijev odstopil, in sicer z odložnim pogojem, tako da bo opravljal tekoče posle, dokler v Vzajemno ne pride nov predsednik uprave z licenco oziroma dokler agencija za zavarovalni nadzor ne imenuje izredne uprave.

Kakšen je bil odgovor?
V četrtek se je iztekel rok, do katerega je morala uprava Vzajemne odgovoriti na obvestilo Agencije za zavarovalni nadzor o morebitnem imenovanju izredne uprave. Vzajemna naj bi v odgovoru zapisala, da se s takšnim ukrepom ne strinja, so poročali mediji. Agencija za zdaj javno še ni sporočila svojega odgovora.