Tudi letos bo verjetno vlog več kot prostih mest. Foto:
Tudi letos bo verjetno vlog več kot prostih mest. Foto:
Študentski dom za Bežigradom
V študentskih domovih je letos skoraj 500 postelj več. Foto: RTV SLO

Študenti, ki so v študentskem domu ali pri zasebnih ponudnikih sob ali stanovanj že bivali, pa imajo čas še do 20. avgusta. V študentskih domovih v univerzitetnih središčih v Ljubljani, Mariboru, Kranju in na Obali je letos na voljo nekaj manj kot 12.000 postelj.

Za subvencijo za bivanje pri zasebnikih se bo letos lahko odločilo 3.100 študentov. Letos je na univerzah razpisanih 14.967 prostih mest, postelj zanje pa je 496 več kot lani.

Ob izjemnih okoliščinah
Prošnjo za sprejem v študentske domove lahko tisti študenti, ki bodo v njem bivali prvič, oddajo le še danes, razen v primeru izjemnih okoliščin. To so izguba staršev, invalidnost ali težke socialne razmere - v teh primerih lahko prošnjo oddajo kadar koli med študijskim letom.

Seznami do 15. septembra
Pisarne za študentske domove bodo sezname študentov, upravičenih do bivanja v študentskem domu in pri zasebnikih, pripravile do 15. septembra in jih objavile najkasneje tri dni kasneje. Seznam študentov, ki jim bodo podaljšali bivanje v domovih, bodo pisarne objavile najpozneje do 15. oktobra.