Foto:
Foto:

Pogodba z ljubljanskim Kliničnim centrom, Onkološkim inštitutom in Inštitutom za rehabilitacijo je vredna 61,26 milijarde tolarjev. Lani se je postopek partnerskega dogovarjanja in sklepanja pogodb zavlekel v oktober, letos pa se je končal julija.

Vendar pa generalni direktor ZZZS-ja Borut Miklavčič s tem dosežkom še ni zadovoljen, zato bodo poskušali pospešiti postopek za prihodnje leto, tako da bi pogodbe lahko podpisali že v začetku leta.

S pogodbami z izvajalci zdravstvenih storitev ZZZS pokrije tri četrtine izdatkov. Sicer pa okvirna vrednost celotnega programa v vseh pogodbah z vsemi izvajalci (teh je letos 1.396) na letni ravni znaša 306 milijard tolarjev.

Poleg tega so se pogodbeni partnerji dogovorili, da v letošnjem letu med drugim zaposlijo 20 novih zdravnikov in 200 diplomiranih medicinskih sester.

ZZZS bo letos tudi opredelil povečanje obsega nekaterih prioritetnih programov, kot so program srčnih operacij, operacij sive mrene, ortopedskih operacij, preiskav z magnetno resonanco in podobno.