Osovnikar se v Helsinkih ni izkazal. Foto: EPA
Osovnikar se v Helsinkih ni izkazal. Foto: EPA

Škofjeločan je v močni konkurenci (zmagal je Nemec Tobias Unger) dosegel povprečen čas 20,94 in za 4 stotinke zaostal za popoldanskim nastopom. Lani je bil na olimpijskih igrah polfinalist. Šprinterje je v predtekih močno oviral veter, ki v je sunkih dosegal tudi 50 km/h.

"Želel sem si, da bi tekel bistveno hitreje, okrog 20,75, kar je moj najboljši letošnji izid. Imel sem dober občutek in sem menil, da dobro tečem, zato ne vem natančno, zakaj nisem izpolnil cilja. V prehodu iz zavoja sem očitno razvil premajhno hitrost za zaključni del. Formo sem sicer načrtoval za SP, očitno pa je, da je bil prvi vrh že na sredozemskih igrah," je dejal Osovnikar.

Razočaral je tudi skakalec s palico Jure Rovan, saj je preskočil le 530 cm in osvojil 19. mesto. S tem je kar za 45 cm zaostal za kvalifikacijsko normo. Zaradi težavnih razmer (močnega vetra) so znižali kvalifikacijsko višino iz 5,75 m na 5,60, za finale pa je bilo potrebno skočiti 5,45 m.

"Škoda, nenadejano sem imel priložnost za finale, ki je ostala neizkoriščena. Mogoče sem vzel pretrdo palico in bi z mehkejšo skočil bolje. Zaradi poškodb nisem imel dobre sezone, največ sem pokazal prav na tem SP," je povedal Rovan.