Slovenske ljubitelje hokeja zdaj predvsem zanima, ali bo Anže Kopitar pomagal Sloveniji na svetovnem prvenstvu divizije I v Astani, ki bo potekalo med 29. aprilom in 5. majem. Foto: Reuters
Slovenske ljubitelje hokeja zdaj predvsem zanima, ali bo Anže Kopitar pomagal Sloveniji na svetovnem prvenstvu divizije I v Astani, ki bo potekalo med 29. aprilom in 5. majem. Foto: Reuters

V ekipi so igralci, ki si prizadevajo, da bi ostali v udarnih peterkah. Pa drugi, ki si zelo želijo vidnejši status v najmočnejši hokejski ligi. Ter starejši, ki si bodo prizadevali, da v NHL-u ostanejo. Torej sezone še ni konec, veliko vložkov je v igri tudi za vsakega posameznika.

Sorodna novica Tampa Bay dobila predsedniški pokal; Los Angeles uradno brez končnice

Kapetan Los Angeles Kingsov Anže Kopitar po zadnjem porazu z Winnipegom, s čimer so Kralji tudi teoretično ostali brez možnosti za uvrstitev v končnico. LAK kot zadnja ekipa Pacifika in Zahodne konference prosto pada in dejansko "tanka" kot pravijo v športnem žargonu čez lužo.

Dvoboj s Senatorji za dvojec Hughes ‒ Kaapo
Z Ottawo se Los Angeles poteguje za zadnje, 31., mesto Lige NHL, ki prinaša največ možnosti za prvi izbor na poletnem naboru najbolj nadarjenih hokejistov sveta. Letošnja tekma za nabor sicer ponuja dva izredna igralca, številni skavti so prepričani, da prava generacijska talenta, ki bosta pustila viden pečat v NHL-u. Na eni strani je Američan Jack Hughes, na drugi strani pa Finec Kakko Kaapo. Američan, ki še ni dopolnil 18 let, igra na položaju centra in je bil v prednosti že vso sezono, 18-letni Finec pa se je prebil v ospredje s finsko zmago na mladinskem svetovnem prvenstvu in z najstniškim rekordom v SM-ligi ‒ z 22 goli v sezoni je prekosil dosežke Aleksandra Barkova, Joela Armieja, Patrika Laineja, Mikaela Granlunda ... Loterijo za nabor bo Liga NHL izvedla v torek, 9. aprila, po koncu rednega dela sezone in pred začetkom bojev za Stanleyjev pokal.