Dejansko sem skušal govoriti z njimi. Vprašal sem jih, kako so, pa ni bilo odgovora. Verjetno jih je strah turške vlade, da če bodo na fotografijah ali videih z mano, bodo v težavah. Prekril sem si usta z dresom in skušal govoriti z njimi, pa so se obrnili stran.

Z Ersanom sva igrala skupaj za Oklahomo in v reprezentanci. Cedi in Furkan sta bila soigralca v reprezentanci z mojim bratom Keremom. Brez besed. To me najbolj boli. Strah jih je. Ko sem bil izbran na naboru, so pred mojim imenom dejali "iz Turčije". Zaradi tega sem bil tako ponosen in vesel. Zdaj pa me v domovini označujejo za terorista. S soigralci se smejimo temu, ker vedo, kakšna je moja osebnost. Vedno želim pomagati drugim.

Foto: AP
Foto: AP

Turški košarkar Enes Kanter, ki v Ligi NBA trenutno nosi dres Bostona, je v pogovoru z Billom Simmonom dejal, da nihče izmed turških igralcev v ligi z njim ne govori. Kanter je večkrat javno kritiziral politiko predsednika Recepa Tayyipa Erdogana, mediji v domovini pa pišejo, da ima 28-letni center stike z islamskim pridigarjem Fethullahom Gülenom, ki ga oblasti krivijo za poskus državnega udara julija 2016. Vir: Eurohoops