Tako bo ta na voljo pozneje, kot smo načrtovali, a bo zaradi aplikacije mogoče veliko hitreje razdeliti sredstva, ker bo neprimerno manj 'ročnega' dela. Odločbe bodo športne organizacije prejele prej kot doslej.

FŠO je razdelil že 90 odstotkov denarja, ki ga je predvidel za sofinanciranje tekmovalnega športa. Foto: Pixabay
FŠO je razdelil že 90 odstotkov denarja, ki ga je predvidel za sofinanciranje tekmovalnega športa. Foto: Pixabay

Predsednik FŠO-ja Branko Zorman ob sprejetju finančnega načrta Fundacije za šport za leto 2025. Za programe športnih organizacij bo naslednje leto na voljo rekordnih 13,6 milijona evrov, potem ko je bilo letos na razpolago 12,5 milijona evrov. FŠO bo po potrditvi finančnega načrta prihodnji teden sprejel še razrez, potem pa bo jasno, koliko sredstev bo na voljo za posamezna področja. Sam razpis bo objavljen šele po novem letu, a Zorman zagotavlja, da bodo odločbe sprejete in odposlane prej kot v preteklih letih.

Doslej je FŠO največ sredstev namenil leta 2011 (13,55 milijona) in leta 2010 (13,5 milijona). FŠO se tako kot sestrska Fundacija za invalidske in humanitarnih organizacij (Fiho) pretežno napaja iz koncesijskih dajatev od klasičnih iger na srečo, v državi sta monopolista Športna loterija in Loterija Slovenije.