Velikan slovenskega športa, veslač Iztok Čop, je v intervjuju za Nedelo na vprašanje, zakaj je slovenska športna srenja pohlevna, medtem ko znajo kulturniki hitro povzdigniti glas, odgovoril:

To se tudi sam sprašujem. Kadar sem v preteklosti dvignil glas, sem bil vedno sam. Poslušal sem očitke, da se rad kregam. Nihče si nikoli ni upal dvigniti glave in se izpostaviti, če je mislil, da nekaj ni prav. Vsi se bojijo posledic. Morda se šport ne zna poenotiti, predstavniki panožnih zvez poskušajo poskrbeti predvsem za svojo zvezo. Pripravljeni so na dogovore pod mizo, samo da bo njim šlo dobro. Vendar če se to dogaja, prej ali slej pride pri rezih na vrsto vsak, na koncu se razbije tudi tvoja skleda.

Nastopiti bi morali enotno in bolj odločno. Sedanja pohlevnost ne vodi nikamor, treba je dvigniti glave. Težava pri nas je tudi to, da se nihče noče nikomur zameriti, saj se boji maščevalnosti. To je stanje duha v Sloveniji, bodi tiho, da ne boš izstopal. Tega me je groza, ne samo na športnem področju, temveč tudi drugje. Ne smeš povedati svojega mnenja, ne sme se polemizirati. Eno resnico imamo, če se s tem ne strinjaš, ni dobro. Ali si tiho ali pa te čaka pogrom.