Jani Brajkovič je leta 2012 Dirko po Franciji končal na devetem mestu. Zmagal je Britanec Bradley Wiggins pred rojakom Chrisom Froomom.
Jani Brajkovič je leta 2012 Dirko po Franciji končal na devetem mestu. Zmagal je Britanec Bradley Wiggins pred rojakom Chrisom Froomom.

Velikokrat sem že povedal, da je Roglič fizično sposoben dobiti Tour, a ne more skupaj sestaviti treh tednov. Moramo vedeti, da je Roglič dobil večino najpomembnejših enotedenskih dirk na svetu. Postal je olimpijski prvak in zasedel drugo mesto na Dirki po Franciji. Res je, da ima veliko smole in ne more sestaviti Dirke po Franciji.

Lahko povem iz svoje izkušnje. V zadnjih letih kariere sem bil veliko na tleh. Kjer je bil padec, tam sem bil zraven. Bil sem magnet za padce. Po koncu kariere sem začel spoznavati, zakaj se mi je to dogajalo. Če se ti nekaj neprestano ponavlja, je to kronično stanje. To se zgodi zaradi ponavljanja nekega vedenja. Nekaj delam narobe in se iz samega dogodka nič ne naučim.

Če padce analiziramo in ugotovimo, zakaj se to dogaja, lahko to začnemo spreminjati. Če ničesar ne spremenimo, kronično stanje ostaja in ne bo nikoli drugače. Moja žena bi rekla, da se zaletavam z glavo v zid in se ničesar ne naučim. Trpijo kolesar in družina ter okolica. To je res hudo trpljenje. Ko je Primož padel, mi je šlo na jok, saj sem se poistovetil s tem. Nisem z njim v stiku, a vse skupaj je res hudo. Želim mu, da se to uredi, ker je tega sposoben.

Tom Dumoulin in Jani Brajkovič o padcu in odstopu Rogliča