Foto: Radio Slovenija
Foto: Radio Slovenija

Da bi zdaj še enkrat morala čez to, se spraviti v to fazo, potrebujem glavo in telo, da se spočijeta, ker imam še velike načrte do Pariza. Potrebujem malo premora.

Sploh še nisem imela časa za premislek o tem, kaj se je dejansko zgodilo v Tokiu, a mislim, da počasi dojemam, da je to res. Medalja je lepša kot vse druge. Čeprav moram reči, da so me vse prejšnje kolajne pripeljale do te. Dve leti sem morala trdo trenirati samo za to medaljo, vse sem naredila, vse sem podredila temu, da bom prišla z olimpijskih iger z zlato medaljo. Ni bilo lahko, koliko sem morala psihično dati iz sebe, da sem prišla do tega, in zato je še toliko slajša. Ko pogledam medaljo, si rečem, da se je vse to izplačalo, dala bi vse kolajne dejansko za to eno.

Najboljša plezalka na svetu Janja Garnbret bo 3. in 4. septembra v Kranju nastopila na tekmi svetovnega pokala v težavnostnem plezanju. Svetovno prvenstvo bo na sporedu od 16. do 21. septembra v Moskvi, a se ga olimpijska prvakinja ne namerava udeležiti. Vir: STA.