Magic Johnson je zadnji dan rednega dela sezone Lige NBA presenetljivo odstopil s predsedniškega mesta pri LA Lakersih. Foto: Reuters
Magic Johnson je zadnji dan rednega dela sezone Lige NBA presenetljivo odstopil s predsedniškega mesta pri LA Lakersih. Foto: Reuters

Nekateri kar pozabljajo, da je igral skupaj s Timom Duncanom, Tonyjem Parkerjem in Manujem Ginobilijem. Večkrat se je že izkazal v Ligi NBA in ima izkušnje.

Ne želim se vmešavati v delo drugih. Imam odlično življenje in prav ničesar ne želim spreminjati. LeBron James je podpisal z Lakersi, ker sem ga prepričal v naš projekt. Zavedal se je, da ga bom vedno zagovarjal. Še vedno se lahko zanese name.

Magic Johnson je 9. aprila odstopil z mesta predsednika LA Lakersov. V Staples Center je pripeljal LeBrona Jamesa, ki pa se je na božični tekmi v Oracle Areni proti Golden Statu poškodoval in Jezerniki se šestič zapored niso uvrstili v končnico. Razočaranje je bilo ogromno. Generalni menedežer Rob Pelinka in legendarni Johnson nista več našla skupnega jezika. Pelinka je že uspel dodati novega zvzednika, v menjavi igralcev je prišel Anthony Davis iz New Orleansa. Lakersi želijo pripeljati še tretjega zvezdnika, zato bodo na pogovore pripeljali Kawhija Leonrada, ki je bil najkoristnejši igralec finala, Toronto pa je s 4:2 v zmagah premagal Golden State, ESPN.