Anamarija Lampič je bila v Pekingu glavno slovensko tekaško orožje. Foto: www.alesfevzer.com
Anamarija Lampič je bila v Pekingu glavno slovensko tekaško orožje. Foto: www.alesfevzer.com

Eva Urevc se je ukvarjala s korono, Miha Šimenc je lansko sezono izgubil zaradi poškodbe hrbta. Vsi so dali maksimum, tako servis kot tekmovalci. Včasih se nam izide, tokrat se nam na olimpijskih igrah ni. Bilo bi lepo zaključiti olimpijski cikel z medaljo, samo to nam je še manjkalo. Ko vse upe polagaš v eno tekmovalko, ki ima nekoliko slabšo dnevno formo in material, je rezultat tak, kakršen je.

Če pogledamo ekipni sprint, Urevc je padla, potem sta se vseeno v izgubljenem položaju priborili do tretje pozicije. Forma je bila, mogoče nam je zadeve krojila visoka nadmorska višina na igrah. Nihče pravzaprav ni poznal terenov do dneva, ko smo prišli sem. Pripravljalnih tekem svetovnega pokala tu ni bilo zaradi korone. Ta je Evi tako rekoč vzela 14 dni treninga januarja doma ter slab teden dni tukaj.

Glavni trener slovenske reprezentance v smučarskem teku Nejc Brodar je dejal, da je ekipa na olimpijske igre v Peking prišla z visokimi cilji, a se ji v kitajski prestolnici ni izšlo. 12. mesto Anamarije Lampič v sprintu med posameznicami, med katerimi je bila favoritinja za medalje, je najboljša slovenska tekaška uvrstitev 24. zimskih olimpijski iger. Vir: STA