Rok Možič verjame v projekt Verone. Foto: Radio Maribor
Rok Možič verjame v projekt Verone. Foto: Radio Maribor

Slovenski odbojkarski zvezdnik Rok Možič je podpisal novo pogodbo z italijanskim klubom Verona Volley. Mladi štajerski sprejemalec bo po novem pri Veroni igral vsaj do konca sezone 2026/27, je na spletni strani sporočil njegov klub.

Kapetana Verone v klubu zelo cenijo, kot kažejo prve besede na spletni strani. "Borec, vodja, gonilna sila ... Z eno besedo – kapetan," so zapisali. 22-letnik je obenem temelj ambicioznega projekta, ki ga je zastavil predsednik kluba Stefano Fanini.

Možič je v Veroni doslej preživel tri sezone, v tem času pa je po podatkih kluba dosegel 1369 točk, od tega 121 blokov in 76 asov. V svoji prvi sezoni je bil 22-letni Štajerec tudi najučinkovitejši igralec lige. Zadnje tekmovalno obdobje je kot kapetan Verono vodil do končnega šestega mesta. Po rednem delu je bila Verona sedma v najmočnejši odbojkarski ligi na svetu.

Mladi, a uveljavljeni sprejemalec trenutno še ne more pomagati slovenski reprezentanci, saj je bil pred nekaj tedni operiran zaradi poškodbe gležnja. A okrevanje poteka dobro in čez dober teden se bo vrnil domov ter upa, da bo na voljo Sloveniji za domači turnir Lige narodov in pozneje za nastop na olimpijskih igrah v Parizu.