Po standardnem zmagovitem zaključku kolesarske sezone s slavjem na Dirki po Lombardiji je Tadej Pogačar v pogovoru s tujimi novinarji odgovoril tudi na vprašanje, ali si bo zdaj lahko privoščil kakšno hrano, ki si je med sezono ne more. Na vprašanje Sporze, flamske javne športne televizije, je mimogrede Pogačar še zavrnil idejo, da ga mika pomfri, sicer nacionalna belgijska jed in ponos kolesarske dežele.

V podkastu Davida Attie, objavljenem pred svetovnim prvenstvom, je Pogačar priznal, da je dozorel tudi pri prehranjevanju in zdaj bolj premisli, kdaj se pregrešiti s kakšnim priboljškom, a to ne pomeni, da se je odpovedal tudi hrani, ki jo nutricionisti kolesarjem močno odstvetujejo. Foto: AP
V podkastu Davida Attie, objavljenem pred svetovnim prvenstvom, je Pogačar priznal, da je dozorel tudi pri prehranjevanju in zdaj bolj premisli, kdaj se pregrešiti s kakšnim priboljškom, a to ne pomeni, da se je odpovedal tudi hrani, ki jo nutricionisti kolesarjem močno odstvetujejo. Foto: AP