Dva tedna se že gibljemo po občini in kombiniramo s trenažerjem. V Slovenski Bistrici, ki velja za dovolj veliko občino, se da kaj postoriti z vzponom na Tri kralje, spustom in še enkrat gor, če je treba.

Doma je veliko bolje kot v Monte Carlu, čeprav mi tudi tam ni bilo hudega, saj je bila z mano Urška Žigart. Tukaj lahko grem iz hiše, na svež zrak. V Monaku si samo med bloki in greš lahko samo do trgovine in nazaj.

Sorodna novica Jesenski termin Toura bi utegnil Pogačarju bolj ustrezati

Tista karantena v Emiratih je bila katastrofalna, ker nismo vedeli, kaj nas čaka in koliko časa bomo tam. Lahko smo bili le v hotelski sobi vsak s svojim 'cimrom'. Vsekakor neprijetna izkušnja, ki je nikoli ne bom pozabil.

Nismo si predstavljali, da se bo vse skupaj tako zaostrilo. Mislili smo, da bomo hitro spet normalno dirkali, potem pa smo začeli spoznavati, da bo vse skupaj zamaknjeno. Kot vidimo, bomo srečni, če bomo lahko letos dirkali.

Za zdaj glede naših plač v UAE-ju ni težav. Če pride do zmanjšanja plač, bo to razumljivo. Tako počnejo v nekaterih drugih ekipah. Prav nič ne bi bil presenečen, če bi tudi nam zmanjšali plače, saj vendarle ne dirkamo.

Mladi slovenski kolesarski as Tadej Pogačar se je za STA razgovoril o karantenah – sam je v času pandemije izkusil kar tri različne omejevalne ukrepe v različnih državah. Pogačar je izrazil upanje na nadaljevanje sezone kolesarske sezone, ki jo je prekinil ravno z zmago na 5. etapi Dirke po Emiratih že v začetku marca. Mednarodna kolesarska zveza je odpovedala vse dirka za svetovno serijo do začetka avgusta, ko naj bi se štartalo z novodobno klasiko Stade Bianche v Toskani, že konec avgusta pa bi se začel prestavljeni Tour 2020.

Pogačar: Na Touru bo letos kakšna stopinja manj, kar mi res ustreza