Tina Šutej je tretjič zapored nastopila v finalu olimpijskih iger. Foto: Reuters
Tina Šutej je tretjič zapored nastopila v finalu olimpijskih iger. Foto: Reuters

Treba je videti, kako se bo sezona končala, mogoče bom letos še nastopala, čeprav so vrata za Diamantno ligo verjetno zaprta. Tekem je še veliko, sicer pa se bom skušala pripraviti za prihodnjo sezono, ko načrtujem konec kariere.

Ni mi žal, da sem prišla. Nastop za reprezentanco je nekaj posebnega, še vedno rada dam nase reprezentančni dres, skačem s ponosom in tekma na tem tekmovališču je nekaj posebnega, vesela sem, da sem bila del tega dogodka. Je čustveno, ker so to moje zadnje igre. Seveda bi spremenila svoj rezultat, če bi lahko. A sem ponosna na svojo kariero.

Zmanjkalo mi je časa, da bi se bolje pripravila. Nimam občutkov v samem skoku, preprosto je to mučenje na palici. Nisem imela veliko treninga, predvsem mi je zmanjkal tehnični trening in mogoče malo treninga moči v zgornjem delu telesa. Vseeno sem mislila, da bo rezultat boljši. Roka me ne boli, a so roke na splošno bolj 'švoh', kot so bile na prejšnjih tekmovanjih. Nisem imela maksimalne moči, in če nisi močan z zgornjim delom telesa, ne upravljaš ti palice, ampak palica tebe. Preprosto ne morem skakati.

Tina Šutej je v finalu skoka s palico na olimpijskih igrah v Parizu zasedla 19. mesto, preskočila je le začetno višino 4,40 m. Četrtič je nastopila pod petimi krogi, po koncu tekmovanja v francoski prestolnici pa je napovedala, da bo prihodnje leto končala kariero.