Tina Trstenjak bo v Tokiu branila zlato medaljo iz Ria. Foto: Reuters
Tina Trstenjak bo v Tokiu branila zlato medaljo iz Ria. Foto: Reuters

Morda je vse skupaj res dobro. Pridobili smo čas, da kaj izboljšamo, nadgradimo in se še bolje pripravimo. Je pa res: ko si določiš cilje, si določiš tudi časovno obdobje. In taka prestavitev zadeve spremeni, lahko jih podre. Tempirani smo bili za letos in prav letos julija bi morala biti najboljša. Najprej se moramo vrniti v formo, potem pa bomo videli, kaj bo vse skupaj prineslo.

Samoizolacija mi je omogočila, da sem se spočila fizično, počela sem stvari, za katere sicer nisem imela časa in morda mi je to dalo dodatno moč. Običajno med letom nimam časa za počitek. Zdaj smo sicer trenirali, a imela sem tudi čas za družino, kolesarila in tekla sem, ko sem sama hotela, kuhala sem, brala knjige. Vse to te napolni in v prejšnjih letih za to ni bilo priložnosti.

Olimpijska prvakinja v judu Tina Trstenjak je z mešanimi občutki spremljala spreminjanje tekmovalnega koledarja za judoiste v letu 2021 in prestavitev olimpijskih iger za celo leto. Priznava, da je bilo težko, obenem pa je v karanteni našla čas za stvari, za katere sicer nima časa, in se celo z dodatno motivacijo vrnila na treninge. Vir: STA