Fernando Alonso je izrekel nekaj ostrih besed. Foto: EPA
Fernando Alonso je izrekel nekaj ostrih besed. Foto: EPA
Fernando Alonso
V dežju je bil McLaren konkurenčnejši od Ferrarija. Foto: EPA

Alonso je pet krogov pred koncem izjemno razburljive dirke na Nürburgringu prehitel vodilnega Masso in si tlakoval pot do zmagoslavja, v cilju pa tekmeca obtožil, da ga je v ključnem trenutku nalašč oviral. "Bil sem presenečen, da mi je to rekel. Nikoli ne počenjam tega," je povedal dirkač Ferrarija.

Opravičil se je in zaprl poglavje
Svetovni prvak se je pozneje opravičil: "To je pač dirkanje, to je boj. Dvakrat sva se na stezi dotaknila drug drugega. Na cilju sem bil pod stresom, saj sem komaj končal dirko. Opravičujem se, če sem rekel kaj neprimernega, o tej temi pa ne želim več govoriti! Želim uživati v zmagi!"

Massa zdaj pomirjen
Brazilec je sprejel opravičilo: "Proti nikomur nimam ničesar. Samo dirkam in spoštujem pravila, to je vse. Če mi nekdo reče, da sem nekaj naredil narobe, pa vem, da ni tako, sem slabe volje. To je normalno. Vendar če sledi opravičilo, je to v redu. Očitno ve, da se po dirki ni pravilno odzval."

Ni bilo prvič ...
Lani je na Veliki nagradi Italije Alonso v kvalifikacijah oviral Masso, zato so mu črtali najhitrejša časa kvalifikacij in je dirko začel šele z 10. mesta. Dirkača sta imela kratki stik tudi letos v Barceloni na Veliki nagradi Španije. Takrat je zmagal Massa, potem ko je v prvem zavoju za sabo zadržal Alonsa, ki ga je poskušal prehiteti po zunanji strani.

Besedni dvoboj med Alonsom in Masso:

C. R.