Nekdanji šampion Alain Prost (desno) je imel kar nekaj izkušenj s konkurenco znotraj moštva. Foto: EPA
Nekdanji šampion Alain Prost (desno) je imel kar nekaj izkušenj s konkurenco znotraj moštva. Foto: EPA

"Vedno sem mislil, da sem bil jaz najhujši primer, ampak Fernando Alonso in Lewis Hamilton sta še slabša kot Prost in jaz. Očitno je, da moštvena kolega ne moreta biti tudi prijatelja," je povedal avstrijski dirkač, ki je po dvoboju s Prostom - oba sta takrat dirkala za McLaren - leta 1984 tretjič postal svetovni prvak.

Kam bo odšel Alonso?
Po sobotnih kvalifikacijah Velike nagrade Madžarske, ko je Alonso oviral Hamiltona in so se razmere v McLarnu zelo zaostrile, se mediji že sprašujejo, če ne bo Španec kar sredi sezone zamenjal moštvo. Ker je do naslednje dirke še tri tedne, najbrž ne bo manjkalo govoric o usodi Alonsa, ki je tudi sam namignil, da pri McLarnu ni več mesta zanj. Se bo vrnil k Renaultu? Bo odšel k BMW-ju ali celo k Toyoti?

Spomin na leto 1989
Trenja znotraj moštva seveda niso nič novega. Starejši ljubitelji formule ena se gotovo dobro spomnijo leta 1989. V glavni vlogi sta bila spet McLarna. V Suzuki je Brazilec Ayrton Senna nujno potreboval zmago. V desnem ovinku je napadel, Prost ga je zaprl, Mednarodna avtomobilistična zveza pa je poznejšega zmagovalca Senno diskvalificirala zaradi nevarne vožnje. Prost je nato tretjič postal svetovni prvak.

C. R.